Naši detaljni utisci sa odmora u Hurgadi – maj 2021.

Naši detaljni utisci sa odmora u Hurgadi – maj 2021.

Let Beograd – Hurgada do dolaska u hotel

Iako se očekivalo da do maja 2021. Egipat ukine obavezu da svi turisti pri ulasku u Egipat moraju da imaju “negativan” PCR test to se nije desilo tada – nego tek od sredine juna 2021. godine.


Sve o PCR testovima i vizi pročitajte na linku: SVE O PCR TESTU I VIZI ZA EGIPAT


Putovanje u Egipat u doba kada još uvek važi obaveza PCR testiranja (mi smo putovali 1.maja kada je bio obavezan PCR test za sve turiste) prilično je skupa rabota koju većina turista prilikom rezervacije aranžmana ipak nije očekivala – potajno su se nadali da neće biti na snazi, da će Egipat ukinuti obavezan PCR test.

Do priliva EU turista u maju u Egipat nije došlo.

Egipat se svim silama trudi da privuče turiste jer je 2020. godine prihod od turizma bio 3 milijarde dolara što je ogroman pad u odnosu na 2019-tu i priliv od 13 milijardi dolara.

Tako su u novembru 2021-te uredili “Aveniju Sfingi” u Luksoru – najvećem muzeju na otvorenom na svetu kao i o ponovnom (ko zna kojem) odgađanju otvaranja novog muzej u Kairu – detaljnije na linku:


Egipat odložio otvaranje muzeja u Kairu (Grand Egyptian Museum)


Priliv turista iz EU nismo primetili kada smo u maju 2021-te bili u Egiptu – ako ne računamo veliki priliv turista iz Rumunije što se u hotelu u kome smo boravili i te kako primetilo.

 

 

Znači – Egipat, po merama koje važe u avgustu 2021. zahteva za nevakcinisane turiste PCR test, koje većina turista radi u Srbiji po ceni 9.000 din i to je cena za sve i odrasle i decu koja imaju više od 6 godina. Antigenski test se ne prihvata.

Kada sve to pribavite a rezultate PCR testa, tada u maju kada smo putovali, smo čekali skoro 12h – spremni ste za pakovanje. Mi smo za svaki slučaj odmah po uplati aranžmana uplatili i osiguranje od otkaza puta. Ovo osiguranje je pokrivalo i slučaj ako neko od putnika dobije koronu pre puta – u tom slučaju osiguravajuće društvo bi nam isplatilo uplaćeni iznos jer bismo morali da otkažemo put za Egipat.

Srećom do toga nije došlo jer smo svi bili “negativni” na PCR testu.


Mi smo došli na aerodrom u Beogradu u 04:30 – jer je let u 06:30 i brzo smo na šalteru preuzeli avio karte a pritom smo im pokazali i PCR test.


U našem slučaju let, koji je kasnio samo 30 min, je bio sa kompanijom “Air Cairo”, pokazalo se veoma dobrom low budget kompanijom državnog prevoznika Egypt Air-a.

U slučaju da nemate PCR test svakako letite avionom za Hurgadu samo što vas prvo iz aviona izvode na testiranje koje se obavlja odmah u aerodromskoj zgradi – gde ostali turisti odmah po sletanju kupuju vize. Ako se desi da je PCR test – pozitivan moraće u karantin u hotelu u kome ste platili aranžman. Ako budete i dalje pozitivni na testu – morate da sami platite boravak u karantinu – kada vam istekne plaćeni aranžman.

 

 

Zato ni jedno osiguranje (po našim informacijama) ne pokriva te troškove.


Na aerodromu u Hurgadi zatim kupujemo obaveznu vizu za ulazak u Egipat – koja  iznosi 25 dolara

 

Viza se nije plaćala do 30.04.2021.godine.

Ovo je značajan trošak i Egipat treba da razmisli da li želi veći priliv turista iz Srbije ili ne.

Po popunjenosti aviona kojih je za prvomajske praznike bio veliki broj našim turistima to ipak nije bio veliki problem jer su se, kao i mi, uželili odmora van svakodnevnog ludila.

 

 

Obzirom da je let iz Beograda kasnio 30 minuta, poleteli smo u 7 am a u Hurgadi smo bili oko 10:15 am.


Razmak između sedišta je brutalno mali – ali ovaj prevoznik retko ima velika kašnjenja a u avionu imate i lepo posluženje 2 sendviča sa sirom i piletinom, sok, flašicu vode i posudicu sa maslinama.


Let od oko 3h – prođe brzo – jer je napolju već svanulo ovaj let ka Hurgadi nam je lakše pao od povratnog leta ka Beogradu – kada putujete noću i niste prethodno spavali ni sata.

Odmah po izlasku iz aviona topli suvi vazduh zapahne lice – a svuda gde pogledate je pesak – jasan znak da ste na rubu pustinje.

Vetar za razliku od ranijih boravaka nije često duvao – bilo je veoma prijatno. Kada duva vetrić zna da prevari i da se brzo izgori – obavezno treba koristiti zaštitna sredstva za sunčanje.


Kada dođete u Egipat bitno je da znate – Nema pomeranja sata!


Vodafone karticu sa internetom od 20Gb kupili smo na aerodromu – a traže da im date pasoš i potpišete ugovor koji na kraju i ne dobijete ali pretpostavljamo da je standardni ugovor.

Ova kartica ne podržava WhatsUp – mnogo popularniji u Egiptu od Viber-a. Ako vam je WhatsUp potreban – naglasite to pri kupovini kartice.

Ovu karticu ubacite u telefon i služi vam kao “hot-spot” sa mogućnošću kačenja 5 aparata na ovu wi-fi mrežu, kojoj sami menjate password.

 

 

U autobusu do hotela upoznajete vodiča, koji vam najavljuje svoju posetu koja je uvek sutradan u vašem hotelu na recepciji. Daje vam opšte informacije o Egiptu – a najvažnija je da ne pijete vodu iz česme niti je koristite za pranje zuba.

Dovezu vas do hotela a preuzimanje kartice od sobe sami sačekate.

Naravno u hotelu opet pokazujete PCR testove. Takođe ako idete na neki izlet, tipa Luksor ili Kairo morate vodiču da pošaljete PCR test da bi vas najavio za ovu posetu – jer se ove posete odvijaju uz policijsku pratnju (mada ih i ne vidite) – o tom’ potom.


Inače vodičima je najvažnije da vam prodaju izlete – malo je vodiča koji zaista vole svoj posao i kojima je stalo do dobrobita gosta.


Ponekad kao u našem slučaju izlet sa njima bude povoljniji nego preko lokalne turističke agencije. Neverovatno ali istinito.

O našoj poseti Luksoru detaljnije uskoro.


Dolazak u turistički kompleks Sahl Hasheesh i u hotel “Tropitel”


 

Naš izbor je bio Sahl Hasheesh i hotel koji u zadnje vreme dobija veoma dobre ocene – hotel “TROPITEL”.

 


Već smo dva puta bili u Sahl Hasheesh-u ali u hotelu “Old Palace” – o čemu smo već pisali.


Napominjemo da je naš prvi izbor za ovaj odmor bio hotel “Old Palace”, ali taj hotel ima drugačiju “zdravstvenu” politiku i u doba pandemije ne dozvoljava smeštaj 3 odrasle osobe (za odraslu osobu smatraju i dete preko 12 godina) u 1 sobu. Oni se pridržavaju preporuku egipatskog Ministarstva zdravlja koji zahteva da maksimalan broj odraslih osoba u sobi bude 2. To je besmislena odluka koju mnogi hoteli ne poštuju.

Samim tim ponudili su nam 2 sobe – što je u zbiru dalo veoma visoku cenu pa smo se ipak odlučili za hotel “Tropitel” – koji je od “Old Palace” udaljen oko 3km šetalištem u smeru ka Makadi Bay.


O Sahl Hasheesh-u prelepom turističkom kompleksu 10-tak hotela i apartmana – već smo pisali na sajtu.

Biser na jugu Hurgade – turistički gradić “Sahl Hasheeh”


 

 

U hotelu odmah dobijamo narukvice za korišćenje all inclusive usluge i obavešteni smo da ćemo za 1h dobiti sobu. Tražimo sobu na spratu. Pisali smo hotelu da preferiramo sobu na spratu ali niko nije odgovorio ni dan pre dolaska a ni ranije kada smo ih pitali za cenu sobe – jer smo razmatrali varijatu da u sopstvenom aranžmanu dođemo u Egipat. To im je mali minus jer nisu našli za shodno da nam odgovore.


Naše agencije ne mogu direktno da rezervišu sobu u hotelu.

Rezervacije vrše preko egipatske turističke kompanije  – takva su pravila u Egiptu.

Sami možete da rezervišete smeštaj preko “boooking”-a ili sličnih sajtova

– možete da pišete i hotelu ali retko hotel kada hotel prosledi direktno ponudu.


Odlazimo na plažu i naravno odmah na kupanje.

Hotel ima ponton i dva mesta za silazak sa njega. Nažalost radovi su na kraju pontona pa ne može da se silazi u otvoreno more – gde se proteže i pojasni koralni greben (kao na slici dole).

Grupe koralnih grebena lako dostupne iz Sahl Hasheesh-a

Kasnije saznajemo da je vetar oštetio taj deo pontona pa su morali da ga renoviraju. Popravka im je trajala izgleda 7-10 dana a dobro je što mi samo 2 dana nismo mogli da koristimo taj silaz u vodu.

Kod njih sve pa i to ide sporo – Ramazan je pa i to usporava radova jer uglavnom rade uveče.


Kupanje je inače dozvoljeno do zalaska sunca – po njima je to do 17:30.


Odmah zatim spasilac duva u pištaljku da izađete iz vode.

Nama radovi na pontonu nisu smetali, jer kada je dublja voda može da se prepliva do otvorenog mora iz “bazena” u koju smo odmah sišli da se kupamo.

U ovom “bazenu” kao na slici gore voda je odmah primećujemo veoma topla. To je zato što je već maj napolju preko 35C. Voda je čista kao što smo i navikli u Crvenom moru. Temperatura vode 25C – 26C. Ne bi valjalo da je toplija.


Jednom smo bili u Egiptu u avgustu – i voda je bila pretopla – kao u bari.


Voda u Crvenom moru je slanija u odnosu na druga “živa” mora jer ovo prelepo more nema pritoke koje bi se ulivale u njega.

Naravno opremili smo se maskama za snorking – jer i u ovom delu mogu da se vide lepe šarene ribice i korali.

Na plaži razmak između suncobrana je dosta veći od onoga u Grčkoj i imate potpunu intimnost – za razliku od načičkanih suncobrana što je ranije bio čest slučaj na plažama Grčke.

 

 

Sobu dobijamo na 2 spratu – nije neki pogled – gleda na susedni hotel “Gravity” – tj. peščani suvi deo između dva hotela i sa terase se vidi deo bašte i more u daljini. Odlučujemo da ne menjamo sobu – ipak nismo uplati sea view sobu koja bi verovatno imala bolji pogled.

Naravno nisu ubacili pomoćne krevete niti posteljinu koji su nam potrebni. Tražimo da nam ih donesu što i čine u roku od 10 minuta.


Vredni su ali uvek nešto mora čovek da ih podseća.

Plate sobara su veoma niske pa svaki bakšiš im dobro dođe.


To im je prilika da dobiju još neki bakšiš tako da nikada ne urade sve odjednom nego razvlače – ali uskoro u roku od 10 min. donose i krevet ali posle vidimo da nedostaje posteljina.


Bakšiš je stvar vaše dobre namere i zahvalnosti na pruženu uslugu i naravno da nije obavezan.


On se očekuje ali u slučaju kada se nešto podrazumeva kao npr. sipanje pića na lokalnom šanku to nije potrebno.

Kada vam nosač prenese kofere ili sobar očisti sobu uobičajeno je da im date ili u sobi ostavite za sobara – manji iznos u  njihovim egipatskim funtama ili dolar-dva (nisu oduševljeni evrima u metalnim novčićima jer ne mogu da ih razmene u menjačnicama).


Preporuka je pre puta u Egipat da nabavite sitne dolare – zgodni su za bakšiš.


 

Sahl Hasheesh

U našem hotelu aparat za zamenu novca nije radio svo vreme boravka i kada vam trebaju njihove funte nemate mogućnost da ih dobijete. Takođe na recepciju jedno vreme nisu mogli da zamene novac u egipatske  funte.


Za 1 evro dobijete oko 18 egipatskih funti


Njihove funte su nam trebale zbog taksija – a sam odlazak do grada se pokazao kao prilično nepotreban.

Soba je prostrana a samo kupatilo ima sigurno 15m2 i poseduje i tuš i kadu.

U sobi imate sef gde odlažemo pare i pasoše.

Ručak počinje od 13h i mi smo baš tada tamo. Iako je toplo mi smo ipak napolju – u restoranu sem kuvara koji se povremeno vide niko ne nosi maske. Da bi gost došao u hotel mora da ima “negativan” PCR test tako da su svi opušteni po tom pitanju.


Sami uzimate hranu – za svo vreme boravke samo 2-3 puta se desilo da vam kuvar sipa hranu – koliko mu vi kažete.


Naravno kada se na večeri služi roštilj – tada često tu stoji kuvar pa vam on sipa.

 

 

Sve deluje kao u vreme pre korone. Odmor je počeo i zaista nam deluje da će biti pravo uživanje.

Hrana je veoma ukusna i svako može da nađe za sebe nešto. Uvek za ručak i večeru imate u izboru i dve vrste supa. Lep izbor jela, mesa, uvek ima jelo sa ribom, ponekad suši, morski plodovi.


Niko nije imao nikakve stomačne probleme. Jedino prejedanje može da izazove stomačne probleme ali srećom i to se dobro podnosilo.


Ono što je neprijatnost u Egiptu je da često imate komarce u sobi. To je bio i naš slučaj. Imali smo električni aparat protiv komaraca ali nismo sigurni da deluje. Ponesite neko sredstvo protiv komaraca – pa ako deluje deluje. Nama se pokazalo da i nije imalo mnogo efekata. Takođe jedan dan mali roze gušterčić je posetio sobu ali je brzo i napustio.

Kao u svakom hotelu u Egiptu i ovaj ima tim animatora koji vrlo brzo ako shvate ako niste zainteresovani za njihove programe. Ogranizuje se yoga, aquabik, boćanje na plaži, pikado, odbojka.


Možete iznajmiti bicikle.

Samim dolaskom u hotel dobijate dva vaučera za po 30min vožnje bicikla.

Ako hoćete da doplatite – izjamljivanje bicikla košta 5 dolara za 1h vožnje.

Iznajmljivanje elektro mobila je skuplje – od 25 dolara za 1h vožnje.


Dobijate i dva vaučera za korišćenje italijanskog i meksičkog (kažu da je bolji) restorana – koji su tik uz plažu. Nismo koristili ove restorane jer je hrana u restoranu – odlična.

Noćni programi nam nisu bili previše interesantni a jedno veče je bilo izuzetak jer je tada bio “fire show” – show koji nam je od ranije poznat u kome ekipa animatora guta vatru, vrti šipke sa vatrom i sl.

Zaista sjajan show predvođen čovekom koji izgleda kao da je deo grupe “Rammstein” a koji je učestvovao i u show programu “Ja imam talenat”.

 

Igraonica blizu plaže

Povremeno smo videli prodavce aranžmana na plaži ali oni nisu bili napadni kada shvate da niste zainteresovani.


Pored hotela “Tropitela” nalazi se hotel “Gravity”.

Hotel je delom u izgradnji ali je veći deo ovog hotela već primio goste.


Ovaj hotel deli isti ponton sa hotelom “Tropitel” ali imaju svoju plažu i ležaljke sa suncobranima.

Hotel “Gravity” – deluje veoma interesantno i kada se u potpunosti završi biće velika konkurencija “Tropitel”-u.

U “Gravity”-u se gradi i veliki aqua park sa toboganima – koji već sada deluje odlično.

Tobogani – hotel “Tropitel”

Ovi toboganu su dosta duži i ima ih veći broj od onih koji postoje u “Tropitelu”.

“Tropitel” ima skroman aqua park sa 3 tobogana koji su prvenstveno za decu od oko 10 godina.

Tu se nalaze i bazeni dubine oko 1m – a pored aqua park-a je i bife gde može da se uzmu peciva, ponekad voće i piće.

Sva pića u “Tropitel”-u  se služe u papirnim čašama – a od negaziranih sokova koje sipaju iz tetrapak u ponudi su mango i guava.

Naravno imaju i lokalna alkoholna pića, piva, koktele i sl.

 

Hotel u blizini – luksuzni “Baron Palace”

Direktno na plaži ne postoji bife kao i restoran – a jedino mogu da se uzimaju pića i sladoled u čašicama od podneva. Sladoledi u kornetu i na štapiću mogu da se kupe po ceni od 30 funti, a takođe vrše prodaju i kokica – što je čudno jer obzirom da je usluga all inclusive – bilo bi logično da je i ovo besplatno.

Mada zaista nikome nije ni bilo do kupovine dodatne hrane.


Voda se uzima sa bifea – kojih ima sigurno 5-6 i dobijate vodu u flašicama od 0,6l. Nekada je hlađena nekada ne. U svakom slučaju samo smo tu vodu pili i koristili za pranje zuba.


Priliko čišćenja sobe – povremeno je ostavljao vodu – a mi smo pomoću tastera označavali kada želimo čišćenje sobe. Za svo vreme boravka od 7 dana – sobu su čistili samo 3 puta.


Poslednji dan smo uplatili produženi ostanak u sobi i korišćenje all inclusive usluge do 22h – za 90 dolara. Cena za ostanak do 18h je 60 dolara.


 

                                                                                                   Hotel Gravity

Radnje u hotelu nismo posećivali nisu nam bile interesantne jer nemaju fiksne cene – kupovali smo u radnjama u sklopu hotela “Gravity” – na njih smo gledali iz naše sobe.


Cene su što je interesantno bile fiksne i u prehrambenoj radnji smo kupili egipatske ratluke i slatkiše, kao i čajeve po cenama koje su vrlo slične onima u većim marketima.

Magnete smo takođe kupili kod njih.


Preko Uber aplikacije smo rezervisali vožnju do Senzo mall-a, tržnog centra na 20 min. od nas – cena vožnje oko 4 evra.

Tamo smo posetili Spineys – veliki market u kome nismo uopšte našli egipatske slatkiše sa bademima i orasima – pa smo kupili samo ratluke.

Ne znamo zašto ih nisu imali.

Posle smo planirali odlazak do Kleopatra bazara – gde su fiksne cene – ali su ove radnje radile samo do 22h (sada rade samo do 21h – pa je bolje proveriti radno vreme).

Nažalost za povratak Uber aplikacija nije radila kako treba – pa smo morali da uzmemo taksi koji nas je koštao 3 puta više od Uber-a.


Mislimo da je ipak bolja varijanta naručiti taksi ABC – jer Uber voze lokalci i često ti auti nisu u najboljem stanju.


Pri ulasku u zonu hotela sva vozila se proveravaju i kontrolišu se isprave vozača.

Primetili smo da postoje visoke veštačke palme sa kamerama – pomoću kojih se nadzire okolina.

Ovaj hotel ima neku toplinu – prvenstveno što mu je bašta sa bazenima jako lepo uređena.


Ono zbog čega smo izabrali ovaj hotel su svakako korali i veliki broj riba koje mogu da se vide uz korale.

Koralni grebeni nas ni ovaj put nisu razočarali jer su u prilično dobrom stanju i uz njih se mogu videti lepe ribice.

Čak i u delu “bazen” u moru korali su prelepi i ako se neko odluči samo tu da se kupa neće pogrešiti.


Kada je plima može da se preplivava u susedne “bazene” gde nema ljudi i to je veoma lepo.

More je svo vreme bilo mirno bez talasa i veoma toplo iako je tek početak maja.

O morskom svetu možemo samo da kažemo sve najbolje a istakli bismo: blue spot ray, angelfish i lionfish koje su bili stalni gosti uz korale.

 

 

 

Akvarijum u Hurgadi – jedino mesto gde na odmoru možete sresti ajkulu – ne brinite 🙂

 


Čak su se i delfini pojavili ali na rastojanju 50m od pontona. Lepo iskustvo – mada su brzo otplovili dalje.


Iako su korali veoma lepi ipak su nam u još boljem sećanju ostali korali uz hotel “Old Palace” kao i korali uz malu hotelsku plažu “Prima life” u Makadi Bay-u.


Svakako ovaj hotel možemo preporučiti za lep odmor i beg od svakodnevnih briga.

Ovaj hotel je obzirom da nema lep ulaz u more nivo svoje usluge podigao visoko da bi to nadomestio.


Tokom odmora smo iskoristili jedan dan da odemo do Luksora – za taj izlet nam je trebalo 17 sati – pa treba razmisliti da li ste spremni za ovaj prilično naporan ali interesantan izlet.


Na ovom izletu smo shvatili koliko je bitno da se ima dobar vodič na izletu – jer smo mi nažalost imali veoma nezainteresovanog vodiča – koji je bukvalno veći deo puta prespavao.


Imali smo katastrofalnog vodiča domaće agencije koji je gledao da uvek bude u hladu a putnike je puštao da se sami snalaze i obilaze spomenike drevne civilizacije.


Nažalost većina vodiča koji iz Srbije dođu da žive u Hurgadi su potpuno nezainteresovani za potrebe turista – cilj im je da zarade.


Put do Luksora koji je trebao da traje 4 sata trajao je preko 7 sati i u povratku smo jedva stigli na večeru koja je bila do 22h iako smo ujutro krenuli u 4am i iako smo se dogovorili da ne stajemo u fabriku papirusa.

Loša organizacija puta pa se pre odlučivanja na ovaj izlet dobro raspitajte ko vam je vodič.

Palata kraljice Hatšepsut Luksor

 


Ako ne kupite suvenire ranije na aerodromu možete da kupite sve što želite i to po prihvatljivim cenama. Primaju naravno i sitne evre.

Mi smo čak našli i knjigu o Luksoru – koju smo kupili tamo.


Ionako imate dovoljno vremena dok čekate ulazak u avionom da obiđete sve free shop-ove i radnjice kojih ima priličan broj.

U povratku smo poletili nešto ranije od predviđenih 2am – čak 15min pre termina polaska. U Beogradu smo bili već oko 5am.


Zaista lep odmor u lepom Sahl Hasheesh-u koji nažalost nagriza zub vremena, što se posebno vidi na prelepom kompleksu svetlosnih (mislim da su ranije bile i zvučne) fontana – koje se nalaze pored “Old Palace” – a koje smo jedno veče posetili.

Izgleda da su ulaganju u ovaj lepi kompleks zastala pa zato se i postojeći objekti ne obnavljaju.


Lagana šetnja od hotela “Tropitel” do hotela “Old Palace” po šetalištu, kojim povremeno prođu i elektromobili (slični golf autima), traje oko 1h.

Hotel “Old Palace”

Iako je ovo bila 10 poseta Egiptu – sigurni smo da ovo neće biti i poslednja.


Kada su hoteli u pitanju i ovaj put smo prvenstveno birali da hotel ima lepe korale i da su gosti zadovoljni uslugom restorana.


Izbor za ovu godinu je bio i da se hotel nalazi u Sahl Hasheesh-u.


Pored ovog hotela i hotela “Gravity” u kompleksu Sahl Hasheesh nema povoljnijih hotela – jedino je hotel “Pyramisa” – hotel koji ima cenu nižu od ova dva hotela.


Hotel “Pyramisa” ima promenljive ocene ali odličnu plažu (istina sa malo korala) – tako da može da dođe uskoro u razmatranje.

Otom potom – verujemo ipak tek sledeće godine – jer je put u Egipat ipak i priličan izdatak posebno u vreme PCR testova i povećanih cena aranžmana naših agencija

(otprilike oko 20% porast u odnosu na 2021. za aranžmane za leto 2022. godine)


ODMOR U EGIPTU – PREGLED OBJAVLJENIH CENOVNIKA ARANŽMANA ZA LETO 2021. GODINE


 

5 Comments

 1. Joca

  Lep izvestaj i veoma detaljan. Mislim da su vas odrali za sobe poslednjeg dana, meni su u agenciji rekli da je dovoljno tutnuti radniku na recepciji 20, 30 $ za produzetak all inc usluge i sobe za odmor

  • admin

   da u pravu ste – obično je doplata oko 50 dolara ali soba do 18h, a posle imas koriscenje all inclusive usluge ali bez sobe.
   Ovi imaju takve cene – uzmi ili ostavi.
   Kod ovih nije bilo varijatni za podmicivanje – a i skidaju narukvice posle 12h. To je uvek problem sa nasim agencijama jer nikada ne obezbedjuju boravak u sobi i hranu do polaska na aerodrom. Sami morate da se snalazite.
   Kada su u pitanju letovi Air Serbia – tada je nesto drugacije – zavisno od termina letova.
   Nismo hteli da se stresiramo pa smo dan pre sve regulisali – kud svi troskovi oko PCR, viza, izleta tu i taj trosak

 2. Nenad

  U Pyramisi sam bio 2021 sa porodicom. Jednom recju KATASTROFA Prljavstina na sve strane, losa usluga, neljubazno osoblje, losa hrana…
  Vecina gostiju su bili arapi sa gomilom dece kojoj je sve dozvoljeno, da piske u bazen, penju se po stolovima za vreme obroka, jure se oko stolova drugih gostiju…
  Poplava u kupatilu je normalna stvar, deo zidanog sanka na plazi se odlomio i umalo pao gostima na noge, besplatni sladoled lici na sve osim na sladoled, sokovi na plazi imaju ukus deterdzenta, mesaju ih rucno u buricima…
  Jedina dobra stvar je plaza ali je sve ostalo za izbegavanje.

  • admin

   Pyramisa je najpovoljniji hotel koji se nudi u nasim agencijama a nalazi se u Sahl-u i uvek su ga pratile
   razlicite ocene, cesto veoma niske – mislim da bismo se zbog toga tesko i odlucili za njega mada kako ste
   naveli ima lepu plazu.
   Steta za vase utiske – ocito da nisu uspeli da podignu kvalitet hotela koji je uvek bio diskutabilan.

   Mislim da cemo i ove godine Egipat zaobici – cene su za nasu porodicu postale previsoke –
   ali svakako pratimo i dalje sta se desava sa ponudama za odmor i pratimo kada ce konacno da otvore
   Grand Egyptian Museum u Kairu posle 20 godina izgradnje – trebalo bi 2023. godine.

 3. Sinisa

  Svakako ako idete u Hurgadu izbegavajte rezervisanje izleta preko Alladina (koji je najeftiniji) ali i preko drugih agencija. Oni su samo posrednici, tako da oni koji su izlet platili 80e i 40e trpaju se u isti autobus i idu na iste ture koje su blago rečeno očajne. Ništa ne vidite kako treba jer ste non-stop u trku. Vode vas po parfimerijama i radnjama sa kojim imaju dil za prodaju a najmanje vremena ostaje za znamenitosti. Kroz muzej ćete protrčati i ništa nećete videti ni ukapirati. Cenu krstarenja Nilom menjaće po potrebi, nama su probali da uvale 10 evra po osobi iako je samo 5, blagi očaj.

  Pare koje im dajete za ulaznice oni neretko nabavljaju kao studenske (jeftinije) tako da vas odma olade za 10 evra.na kraju će iskamčiti da i vozaču ostavite bakšiš jer i to je “šatro” običaj…
  Na platou Gize su bezobzirni i bezobrazni, zadržavaju se samo 30 minuta, ništa ne vidite a sa kočijašima koji vas voze okole čete se tući koliko su bezobrazni. Platili smo ulaz u Keopsovu piramidu (400 funti) a on nas za iste pare pokušao odvući u Kefrenovu koja je 5x jeftinija…na kraju nismo ušli ni u jednu ni u drugu jer su nas doveli na kraj radnog vremena. Četvore oči otvorite, ljudi se ozbiljno bave prevarama na svakom koraku! Dogovarajte se unapred, strogo definišite plan puta i ne dozvolite da vas mustraju. Zahtevajte da vam vrate novac ako ne ispune obaveze. Zaboravite romatične fotografije Sfinga i Piramida, tamo vlada totalna anarhija, narod je jako siromašan i uz pomoć naših domaćih baraba koji su neretko vodiči gledaće kako samo da vas zavrnu za pare…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *