Sve o:

Izbor Egipat:

Egipat – Otvaranje muzeja u Kairu (Grand Egyptian Museum) najverovatnije tek 2024.godine Odmor u Egiptu i ajkule: Da li ići u Egipat i da li je bezbedno kupanje u Crvenom moru? Egipat: Da li će opasnost iz Crvenog mora poremeniti turizam ? Egipat 2023 – Koji hoteli imaju zaštitne mreže protiv ajkula? Egipat leto 2023.godine – Da li ići u Egipat u julu / avgustu ? Egipat – da li ići na Crveno more 2023.godine i kako najjeftinije proći? Novembarski broj “National Geographic” – Egipat i njegovo (nepokradeno) blago Egipat: Posetiti jedino postojeće Svetsko čudo starog sveta – Piramide u Gizi ili sačekati? NAŠI UTISCI: hotel “Prima Life” u prelepom Makadi zalivu kraj Hurgade – odlična prosečnost UTISCI IZ EGIPTA: Hotel za porodicu “Steigenberger Aqua Magic”, Hurgada

 

Muzički festival “San Remo” koji se ove godine održava u istoimenom italijanskom gradu od 1-5 februara imao je 2020. godine specijalne gošće.

 

U pitanju su bile mlade zvezde serije “L’Amica Geniale“, ili na srpskom “Moja genijalna prijateljica” čija treća sezona pod nazivom “Storia di chi Fugge e di chi Resta” (“Priča o onima koji odlaze i onima koji ostaju“) se emituje na nacionalnom kanalu Italije – RaiUno.


Gošće festivala su bile glavne glumice Gaia Girace i Margherita Mazzucco


One su tada gostovale da bi predstavile i najavile drugu sezonu “L’Amica Geniale” koja je nastala po drugoj od četiri knjige iz “Napuljske tetralogije” – “Moja genijalna prijateljica” –  Elene Ferante.

Snimak njihovog gostovanja na San Remo festivalu iz 2020. godine pogledajte na linku:

Njih dve su sjajno donele uloge Lile i Lene (Elene) i ova treća sezona će za njih biti i poslednja jer su ipak premlade da bi glumile i četvrtu sezonu – kada su glavne glumice u zrelom dobu.


Konferenciju za štampu povodom treće sezone pogledajte:


Gaia Girace je rođena 21. oktobra 2003. u mestu Vico Equense.

Vico Equense je mali obalski gradić u području Napulja.

Od detinjstva je osetila veliku strast prema pozorištu i filmu pa se školovala u filmskoj školi „La Ribalta” u Napulju.


@HBO RAI production

Margerita Mazuko je rođena 26. septembra 2002. godine u Napulju.

Ona se nije školovala u filmskim školama a na pretposlednjem danu audicije se pojavila iako ni sama nije bila sigurna u uspeh.

Po nekim informacijama nju je izabrana sama književnica Elena Ferante koja je inkognito bila prisutna audiciji.


Po mnogima i sama uloga Elene – predstavlja samu autorku sa kojoj deli mnogo više toga a ne samo ime.

Gaia i Margarita su se brzo zbližile i postale prijateljice u seriji koja ih je zbližila i proslavila.

 

@HBO RAI productuon

Gostovanje na RaiUno televiziji 18.februara 2022. godine pogledajte na linku:

Zajedno su prošetale i crvenim tepihom tokom Venecijanskog filmskog festivala 2018. godine kada su na ovom festivalu premijerno prikazane prve dve epizode – prve sezone serije “Moja genijalna prijateljica“.


Od tog prvog emitovanja ova serija dobija samo hvalospeve a ako do sada niste pogledajte prve dve sjajne sezone (svaka po 8 epizoda) serije koja je u ponudi HBO dostupna i na našem podneblju.


Treća sezona u 8 epizoda donosi nastavak priče o najboljim drugaricama koje je život razdvojio da bi ih opet spojio a kako to ostaje da vidimo u trećoj sezoni koja verno prati sadržaj knjige “Priča o onima koji odlaze i onima koji ostaju” koja je objavljena i u Srbiji od strane izdavača “Booka“.

 

@Booka

 

Ova izdavačka kuća je objavila i druga dela Elene Ferante, autorka čiji pravi identitet nije poznat jer sama autorka ne želi takvu medijsku pažnju.


Pojavljivanje dve glavne glumice je najava za treću sezonu koja se na RaiUno emituje od nedelje 06. februara a do sada je emitovano šest epizoda u večernjem terminu, svake nedelje od 21:25h.


HBO po nekim najavama kreće sa emitovanjem serije 28.februara.

Detaljnije o trećoj sezoni, kao i trejler treće sezone, na linku:


USKORO: “MOJA GENIJALNA PRIJATELJICA” – 3 SEZONA – STIŽE 6. FEBRUARA 2022. NA RAIUNO


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *