Nauci Nemacki jezik – Lernen Sie Deutsch

NAUČI

NAUČITE NEMAČKI JEZIK

Zašto smatramo da nemački nije tako teško naučiti ako prvo i najvažnije naučite pravila. Uvek ima izuzetaka od pravila ali pravila koja važe u ovom jeziku svejedno moraju da se znaju. Pohađanje kurseva je dugačak proces koji često ne daje rezultate. Ono što morate odmah da definišete da li želite da naučite nemački jezik da biste ostvarili svoj cilj života u Nemačkoj ili želite da naučite nemački jer želite da bolje upoznate nemačku kulturu, život ili tehniku. Pristup učenju se znatno razlikuje zavisno od vašeg odgovora. 

Pre početka učenja nemačkog jezika bez obzira na to da li učite samostalno, na kursu ili sa učiteljem – potrebno je da nabavite i rečnik nemačkog jezika. Za razliku od francuskog jezika za koje je izbor rečnika prilično skroman – za nemački jezik imate more knjiga na raspolaganju. Nemački je popularniji od drugih jezika, osim naravno engleskog, i sve više ljudi pokušava da ga nauči. Glavni razlog je naravno dobijanje sertifikata i odlazak iz zemlje.

Ali kao naučiti nemački za što kraće vreme?

Obzirom da smo nedavno položili sertifikat Goethe B2 – možemo da Vam pomognemo po tom pitanju.

Pročitajte:

LEKCIJA br.0

REČI KOJE VEĆ ZNATE

Koje su reči koje već znate na nemačkom a niste ni svesni? 

"Da li ste svesni da dosta reči na nemačkog već znate"!
- iako je nemački manje prisutan od engleskog u našim medijima

žELITE LI ZNANJE ILI SERTIFIKAT?

NEMAČKI JEZIK/PRVI SUSRET

Znanje jezika koje se stekne učenjem je neprocenjivo jer vam otvara široko polje razumevanja jednog naroda, njihove kulture, običaja, nauke, ponašanja, svega iz čega čovek može zaista puno da nauči. Prilikom početka učenja nemačkog jezika, posebno ako imate kratak rok za učenje, zbog preseljenja, posla ili ličnih želja. Učenje nemačkog jezika, posebno za više nivoe (B1 ili B2) se znatno razlikuje ako želite da naučite jezik zbog dobijanja sertifikata (razmatraćemo Goethe sertifikat B2) ili u slučaju da vam sertifikat nije potreban (ređi slučaj). Obzirom da sam u julu 2020. položio B2 Goethe ispit (sa uspehom kome sam se i sam iznenadio), ovim putem želim da podelim svoja iskustva za racionalnu upotrebu vremena i fokusiranje na bitne segmente ovog ispita. 

USKORO DETALJNIJE!!!

"Da li ste svesni da dosta reči na nemačkog već znate"!
- iako je nemački manje prisutan od engleskog u našim medijima

Nemački jezik

Izabrati kurs ili Privatne časove

Izabrati kurs ili Privatne časove? 

Predstavljamo naša iskustva.

Nemački Jezik

Osnovne norme obraćanja u Nemačkoj

Uvek persirajte nepoznatoj osobi tj. obraćajte joje se sa “Sie”. Na “du” se obraćate osobi samo ako ste se tako dogovorili ili ste poznanici od ranije.